Hej, 

Vad kul att du har hittat hit. Här hoppas jag att du som är både nybörjare och avancerad stickare kan finna inspiration. Jag heter Anna Leithe driver 60 Garner Nord. Jag har så länge jag minns tyckt om att sticka. Helst stickar jag varje dag och när jag kan blir det också handmaskinstickning. Det här är helt naturligt på Shetland att man kombinerar dessa två hantverk. Det är kanske inte så konstigt att jag känner mig hemma på Shetland. Hos mig har du möjlighet ha att köpa garn på både nystan och på kon alltså både för både handstickning och handmaskinstickning.

60GARNERNORD_RWFOTO_WEB62.jpg
60GARNERNORD_RWFOTO_WEB107.jpg

Det var en helt ny värld som öppnade sig för mig med shetlandsgarnet med alla dessa färger. Ett garn som bär på sin kulturhistoria, kvinnohistoria och alla dessa otroliga designers som väljer att göra mönster just i shetlandsgarnet. För mig är det av största vikt att både djur och människor har det bra i alla led i ullproduktionen och så är det med garn från Shetland.

Jag inspireras av skog, sjö och hav. Det är så fantastiskt att kunna välja garner från dessa färgpaletter. Men jag finner också en fascination att följa ett mönster i många färger fullt ut  för att kunna förstå hur en designern/ konstnär har tänkt. Det är fint att sticka in i någon annans värld, lite som att läsa en bok.  Det är då den möjligheten uppstår att upptäcka nya färgkombinationer som jag själv inte hade valt. Det inspirerar!

60GARNERNORD_RWFOTO_WEB217.jpg

Jag har en förkärlek till att sticka ok i tröjor och koftor. Fair Isle stickning och all mönsterstickning tycker jag är så vackert när garnets färger blandar sig och framträder på nya sätt. Shetlandsgarnet är unikt med alla sina färger och nyanser och blir osannolikt vackert i mönsterstickat. Det exklusiva garnet British breeds har en annan lyster och här är de 12 färgerna otroligt fina till mönsterstickning. Garnet är framtaget av ingen mindre än Marie Wallin från John Arbon Mill. 

Jag har gjort det till tradition att åka till Shetland Wool Week www.shetlandwoolweek.com varje år. Det är en oslagbar upplevelse. På den här karga ön som det regnar och blåser på mest hela tiden. Här är ljuset, havet och alla regnbågarna helt unika. Vägarna är som cykelbanor och det går får överallt. Under en 10 dagar träffas sticknördar från hela världen för att vara tillsammans med designers, fårfarmare, ullsorterar osv. Det fina är att det är ett stort arrangemang med få mycket intresserade besökare.

Men du behöver inte åka till Shetland för att uppleva detta fantastiska garn utan du är välkommen till oss 60 Garner Nord som ligger i Spinneriet i Lindome, Här kan du klappa, känna och dofta på våra vackra ullgarner! Det kan hända att du får en och annan skröna från Shetland också.

 

På Spinneriet kan du finna många unika och kreativa butiker. kika gärna www.spinnerietlindome.se

 

Varmt Välkommen!

60GARNERNORD_RWFOTO_WEB264.jpg